Οι ακαδημίες αφορούν παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω

Στόχος του τμήματος είναι η γνωριμία - εξοικείωση με το νερό, έλεγχος του σώματος στο νερό με παιγνιώδη μορφή, επίπλευση σε πρηνή και ύπτια θέση, κοινωνικοποίηση και παιδαγωγικότητα. Τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν ελεύθερο και ύπτιο και γνωρίζουν σε αρχικό στάδιο το πρόσθιο και την πεταλούδα.

Το τμήμα των επιλέκτων αφορά παιδιά ηλικίας 7-8 ετών, τα οποία έχουν περάσει από τις ακαδημίες.

Στόχος του τμήματος είναι η ολοκλήρωση της τεχνικής των τεσσάρων στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα) και προετοιμασία-εισαγωγή παιδιών που θέλουν να ενταχθούν στο προαγωνιστικό τμήμα.

Γίνονται εσωτερικοί αγώνες, με κεντρικό μήνυμα την σωστή τεχνική των τεσσάρων στυλ κολύμβησης και την ανάπτυξη ευγενούς άμιλλας.

Αφορά ηλικίες 9-12 ετών

Τα παιδιά σε αυτό το επίδεδο "διδάσκονται" την αθλητική ζωή μέσω της συστηματικής προπόνησης, της σωστής διατροφής, της διαχείρισης του άγχους, της πειθαρχίας και της οργάνωσης. 

Οι αθλητές συμμετέχουν σε αγώνες της περιφέρειας Κρήτης-Ρόδου (όπου γίνονται συνήθως στο Ηράκλειο, στον Άγιο Νικόλαο ή στα Χανιά).

 

Αγωνιστικός Αθλητισμός αφορά ηλικίες από 13 ετών και άνω.

Οι προπονήσεις (πισίνα και γυμναστήριο) γίνονται πιο έντονες, Τα παιδιά ακολουθούν πρόγραμμα διατροφής από διατροφολόγο, έχουν μηνιαίες συναντήσεις με τον ψυχολόγο της ομάδας και τους παρακολουθεί ο γιατρός της ομάδας (συνήθως 3 φορές το χρόνο).

Στόχος είναι η επίτευξη ορίων και η συμμετοχή σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.